Veelgestelde Vragen

Copyright

– Alle foto’s op deze site zijn eigendom van de respectievelijke fotografen die vermeld staan onder de afbeelding.
– Deze foto’s worden enkel gebruikt voor display op deze website.
Behalve het bekijken van deze foto’s via deze website, mogen deze op geen enkele manier (kopieren, croppen, delen, downloaden, gebruik, enzovoort) door derden gebruikt worden.
– Onder het menu-item ‘fotografenteam’ is alle contactinfo over deze mensen beschikbaar. Je kan hen persoonlijk contacteren om schriftelijke toestemming te krijgen betreffende eventueel gebruik van afbeeldingen.
– De beheerders van deze website kunnen niet oordelen over eventuele overeenkomsten tussen derden en deelnemende fotografen.

Over de inhoud van deze site

– Deze site is niet vergelijkbaar met bv. facebook. Het is niet de bedoeling om eindeloos lange reeksen over gebeurtenissen en festiviteiten te tonen. Hoewel elk event wel aandacht kan of zal krijgen, zal iedere deelnemende fotograaf hier enkel zijn béste beelden daarvan posten. Uitzonderlijk kan dit een kleine reeks zijn, met dien verstande dat de reeks fototechnisch aansluitend is.
– Foto’s op deze site gaan niet over voorkeur voor personen of evenementen. Portretfoto’s worden bv. enkel gepubliceerd omdat de persoon erg fotogeniek is, of omdat de postprocessing de foto een heel mooi karakter geeft (bv zwart/wit omzettingen).

Welke fotograaf toont welke foto's ?

Elek fotograaf is volledig vrij in zijn eigen keuze. Zo is het bv. best mogelijk dat elkeen zijn eigen visie publiceert op ‘Krakelingen’, of ‘De Ronde Van Vlaanderen’, of het ‘Karkoolbos’, of het ‘Stadhuis’ enz. Iedereen heeft zijn eigen stijl of visie of manier van nabewerken. Dat maakt ook de inhoud van deze fotowebsite zo boeiend. Fotografie heeft zovele niches als er mensen zijn, dus krijgen wij hier dankzij verschillende fotografen ook een heel gevarieerde kijk op Geraardsbergen.

Wie werkt mee aan deze site ?

In de aanloop van de lancering van deze site hebben de beheerders een aantal mensen aangesproken en gepolst naar hun interesse. Deelnemende fotografen zijn zowel beroeps als bevlogen amateurs. Het is duidelijk de bedoeling om kwalitatieve fotografie te tonen, dus technische kennis en ervaring met postprocessing zijn noodzakelijk. Een eigen visie op fotografie is onontbeerlijk. Deze site gaat over fotografie als vak, dus bv. losse fotojournalistiek, verslaggeving, criticism, politiek, reklame en dergelijke behoren niet tot onze werking. Wij zetten Geraardsbergen op een fototechnische manier zo mooi mogelijk in de kijker.
Hoewel wij niet beperkend willen zijn tot het aantal deelnemende fotografen, is onze maatstaf toch een degelijke ‘serieux’, inclusief bovenstaande eigenschappen. Naarmate de voorbereidende afwerking rond het project vordert, komt er wellicht een mogelijkheid om jezelf (als inwoner van Geraardsbergen) ook kandidaat te stellen. Daarvoor zullen wij eventueel op de site de technische contactmogelijkheden voorzien.
Initieel zijn de oprichters/beheerders van deze site Frank Jacobs en Jo De Boeck. Je kan ons mondeling contacteren of via citypixels9500@gmail.com

Is deze site gelinkt aan iets of iemand ?

Nee. Deze site is totaal neutraal en gaat enkel over kwalitatieve fotografie van Geraardsbergen. Er is geen enkele zakelijke binding met personen, politiek, bedrijven enz. Enig raakpunt is onze liefde voor de beeldende schoonheid van onze stad en zijn inwoners.

Financieel ?

Wij werken volledig op vrijwillige basis. Deze site heeft geen zakelijke insteek en verwerft geen inkomsten. De contactgegevens van de individuele fotografen zijn te raadplegen op de site. Wil je eventueel een opdracht rond fotografie met iemand afspreken of op de site getoonde foto’s verkrijgen, dan kan dat via hun gegevens. Dit valt echter totaal buiten de verantwoordelijkheid van de beheerders van deze website.
Opgelet : zonder schriftelijke overeenkomst van de respectievelijke eigenaars mag je de getoonde foto’s op deze website op geen enkele manier gebruiken.