Concertfotografie Liveacts Belgium

Liveactsbelgium.com is een fotografencollectief dat zich richt op kwalitatieve concertfotografie. Frank Jacobs, Jo De Boeck en Philip Verhaege opereren vanuit Geraardsbergen (Muziekcafé/Concertclub Boogiewoogie). Hun muzikale interesses liggen heel breed, gaande van Jazz over Blues tot Progressive Rock. Ze zijn bezeten van muziek en hebben er alles voor over om hun idolen live aan het werk te zien.

Rond 2010 groeide het idee om een website uit te bouwen, een music blog zeg maar, waar ze verhaal deden van hun bijgewoonde concerten en festivals. Deze blog werd al gauw in muziekmiddens, bij muzikanten en organisatoren, erkend als een betrouwbaar online medium voor festival- en concertreviews.

De mannen zijn ook intensief met fotografie bezig. Al vlug konden zij toegang krijgen tot de meest diverse en grote muziekfestivals, zijnde dan in de ‘fotografenpit’ op de eerste rij bij het podium. Gaandeweg werd de website meer dan een blog voor concertreviews. Fotografie kreeg heel bijzondere aandacht, niet alleen door hun visie, maar ook omdat zij heel erg begaan zijn met de technische kwaliteit van hun werk. Ondertussen is hun online magazine liveactsbelgium.com uitgegroeid tot een heel gewaardeerd medium bij vele muzikanten, festivals en muziekliefhebbers.

Om hun fotografisch werk bij een breder publiek in de kijker te zetten, organiseren zij tweejaarlijks een showcase van hun betere portfolio, in de vorm van een digitale projectie annex tentoonstelling met prints. Hoewel het drietal elk een eigen visie heeft, werken zij bij dit project naar een zekere cohesie toe, zodat de tentoonstelling of projectie één geheel vormt, waarbij het zelfs moeilijk wordt om de ene auter van de andere te onderscheiden. De reeks van een 40-tal foto’s is in zwart/wit, met een redelijk doorgedreven contrast. Onderwerp zijn meestal individuele muzikanten die, zo blijkt uit de foto’s, heel intens hun muziek brengen op het podium.

De (mobiele) tentoonstelling van prints loopt het hele jaar door, te bezichtigen op festivals, maar ook in culturele centra en bij georganiseerde aangelegenheden. De digitale reeks werd in een soort audiovisuele projectie gegoten, waarbij de fotografie begeleid wordt door muziek. Je kan het resultaat hieronder bekijken. (vergeet niet om ook je audio-installatie aan te zetten, het is een belangrijke component in het geheel.

 

 

Frank Jacobs en Jo De Boeck zijn ook de bezielers van citypixels.9500.be. Gedreven en met hun eigen visie, zowel rond muziek als fotografie, zetten zij zich mateloos in voor deze projecten. En, als Geraardsbergenaars, zijn zij natuurlijk ook uitermate blij met de website die je momenteel bezoekt. En waar uit blijkt dat ons stadje toch wel gezegend is met een groot aantal fijne fotografen.

0 0 stem
Artikelbeoordeling

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties