Je fotomateriaal netjes katalogeren.

Input. Organize. Protect.

MyGearVault is the best solution to input, organize and protect your gear. It’s a free app designed for photographers and videographers of all skill levels who want to make sure their gear is organized and protected.

Wie een tijdje gedreven met fotografie bezig is, merkt al snel dat een fototoestel op zich dikwijls niet genoeg is om een bepaald doel te realiseren. Hoe meer je fotografie zich ontwikkelt, hoe meer materiaal zich in je fototas opstapelt. Body’s, lenzen, filters, batterijen, flitsers, statieven, geheugenkaarten, … het kan best oplopen. Er zijn zelfs fotografen die voor verschillende opdrachten verschillende kant-en-klare kits klaar staan hebben. Als je dan al een beetje georganiseerd bent, heb je ook een stapeltje fakturen, garantiebewijzen enz. netjes bewaard in je bureau liggen. Het kan inderdaad wel oplopen, je hoeveelheid materiaal, de kostprijs, de stapelruimte.

 

Om een mooi overzicht te behouden van alles wat je bezit, en de waarde hiervan, is er een app op de markt die niet alleen gratis is, maar bovendien eenvoudig in gebruik en gemakkelijk te raadplegen : MyGearVault.

Deze app is beschikbaar voor zowel Ios als Android en laat zich eenvoudig installeren op je toestel. Ontworpen door fotografen, dus de applicatie is duidelijk en het aanvullen van de gegevens wijst zichzelf uit.

Wat doe je nu met MyGearVault ? Zoals de naam het zegt, is dit een databank die bijhoudt wat je allemaal bezit rond fotografie. Je kan dus een volledige katalogus maken met daarin al je materiaal. Hoewel het invullen van de lijst prettig aanvoelt en uitblinkt in eenvoud, is dit toch een onmisbaar instrument om een heel gedetailleerd inzicht te verschaffen in je totale bezit van fotomateriaal. Zo kan je elk stuk in de lijst voorzien van een foto, een serienummer, een zelfgemaakte foto van het serienummer, de prijs, de aanschafdatum, een aparte nota enz. Je kan zelfs afzonderlijke kits samenstellen, en zo direct zien welk materiaal je nodig hebt voor een bepaalde opdracht.

Je kan alles handmatig invoeren, maar er is ook een uitgebreide lijst aanwezig waaruit je je materiaal kan kiezen, met foto en eigenschappen. Eenmaal deze klus geklaard, krijg je een duidelijk schematisch overzicht van al je materiaal, mét foto, eigenschappen, serienummer enz. Heel handig om je eigendom te ‘bewijzen’, of te raadplegen in geval van herstel, garantie en dergelijke in je fotowinkel. Ook meegenomen is het feit dat je in een oogopslag ziet hoeveel de totale waarde is van al je materiaal tesamen. Je kan de lijst ook uitprinten.

Op de website van MyGearVault staan enkele heel duidelijke video’s die je een rondleiding geven. Een paar minuutjes kijken zal je ongetwijfeld overtuigen van het nut van deze app. Ik gebruik deze al een tijdje. Niet alleen is dit een goede backup van je fakturen, het is ook een hulpmiddel als je bv. in geval van diefstal of verlies (in het buitenland bv.) bij de politie moet bewijzen dat je eigenaar bent van dit materiaal. Gemakkelijk, nuttig en gratis. Een must-have zou ik zeggen. De video hieronder maakt je wegwijs.

0 0 stem
Artikelbeoordeling

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties